!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Countrygirl -

Min sportlovsvecka!

Ja, jag vet att jag inte varit så aktiv på bloggen på hela veckan. 
Men jag har ju faktiskt ett liv utanför Le värld of le internet ;) De flesta vet ju att jag varit i Härjedalen på skidresa hela sportlovet. Jag hängde med missionskyrkan här i Hillerstorp, i och med att pappa körde bussen, men jag hade nog hängt med även om inte pappa kört, för dom i Hamnkyrkan är riktigt härliga! Har haft en toppenvecka i Funäsdalen och fått minnen som man sent kommer glömma. Jag lyckades faktiskt inte bryta något, trots att jag är klumpig, men jag attackerade marken rätt många gånger, även med aniktet(mitt huve gillar att göra faceplants..). Jag hängde rätt mycket i parken och hoppade och grejade, så det är inte så konstigt att man måste kolla gravtiationen ibland, haha! 
Vi har haft lite olika väderförhållanden under veckan, det var en dag man inte kunde åka skidor alls för att man inte såg någonting och backarna var skitisiga.. Några dagar var det solsken och helt perfekt underlag att åka på, dom dagarna var allt underbart! Skidåkning är något av det bästa jag vet, det är lite som att rida, man kan välja sitt tempo, åka lite var man vill, i skogen, i en park och hoppa och grindea lite eller bara köra störtlopp ner till liftarna igen. Något som jag verkligen inte kommer glömma var nog på onsdagen(har ingen tidsuppfattning längre.. xD) där vi förstörde tre liftar på en dag.. xD DET är flyt!
Man åker ju inte ensam, eller jo, jag gjorde det några gånger. Men jag har typ nästan alltid haft någon att åka med. 
Det är faktiskt ganska skönt att veta att man alltid har någon, även om det bara är att åka med eller prata med. Jag öppnade mig ganska mycket igår för en och berättade nästan allt som jag känner och mår just nu osv, och det kändes så sjukt skönt efteråt att få ut allting(även om det var i liften vi snackade..). Dom som är kristna är så lätta att prata med, man kan prata om allt mellan himmel och jord. vi pratade även lite om tro, och att jag är typ halvkristen, haha! Jag är döpt och konfirmerad, och jag tror på att något "magiskt" finns(varför ska inte magi finnas i den här världen?), jag har fått uppleva lite "magi" i veckan. Det kändes jättelustigt(haha, det låter nästan som om man ska gå och bli kristen iallafall... xD). 
 
Men något som var rätt häftigt denna veckan var att få se de så kallade Forbönderna, som är på väg mot en marknad i Jämtland. Forbönder är tydligen en stor tradition i norra Sverige, en jättegammal kuntur som fortfarande lever vidare. Där dom åker med häst och släde från någonstans i Hälsingland till Jämtland. Dom skulle stanna och rasta i Ljusnedal, i byn vi bodde i och sen fortsätta sin långa resa. Så det var faktiskt lite häftigt att se. Tog inga kort på dom för att jag satt inne i en liten stuga och och det var mörkt ute.. :P 
 
Här kommer lite mobilbilder jag tagit under veckan. Mest bara bilder uppe på bergen.. Men det får ni tåla ;) 
 
På väg uppåt i landet. Så vackert var det med snötyngda träd och meterdjup snö :) 
I liften upp till toppen i Tänndalen :) 
Fjäll så långt ögat når högst upp på Ramundberget. 
Tänndalen. Snacka om att man såg långt, sån härlig utsikt! 
Såhär kan det gå när man sick-sackar i liften ;)
Endast i Norra Sverige, renskit. Och det var faktiskt rätt gott! 
Fika går alltid ner i värmestugan :)
 
Jag hade sån ångerst över att åka dom 12 timmarna som det tog hem idag.. Jag ville inte åka hem, jag skulle seriöst kunna stanna där. Trivdes så bra där! Jag får åka dit i sommar igen ;)
 
Nu däremot är klockan ganska mycket och jag har varit vaken sen klockan 5.50 idag.. Haha! 
 
Stay awesome.
I'm out! 
 
//
Ida Wagnefors